Englantilainen hedelmäkakku

  • 200 g voita tai margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 4 munaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl rusinoita
  • 50 g rouhittuja manteleita
  • 10 säilykekirsikoita
  • 30 g sukaattia
  • 30 g hillottua appelsiininkuorta
  • (2 rkl konjakkia tai rommia)

 

Leikkaa sukaatit, kirsikat ja hillotut appelsiininkuoret pieniksi paloiksi. Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe. Lisää jauhot, hedelmäpalat ja mantelirouhe voi-munavaahtoon. Lisää mahdollinen alkoholi.

Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa reilu tunti. Jos kakku tummuu liikaa, peitä se paperilla tai foliolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.