Feta-kasvisnyytit

(2 annosta)

200 g feta- tai salaattijuustoa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

0,5 parsakaalia

0,5 dl kalamata-oliiveja

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tl fariinisokeria

suolaa, mustapippuria

oliiviöljyä

Lisäksi: kaksi reilua palaa leivinpaperia

 

1. Erottele parsakaalista nuput ja keitä pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Halkaise ja pese paprikat. Viipaloi reiluiksi paloiksi. Hienonna neljä oliivia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.

3. Kokoa nyytit leivinpaperin päälle. Laita paprikapalat ja parsakaalin kukinnot pohjalle. Laita muutama oliivi kumpaankin nyyttiin, mutta jätä oliiveja jäljelle. Mausta suolalla, mustapippurilla, valkosipulilla sekä fariinisokerilla.

4. Halkaise feta- tai salaattijuusto kahtia ja laita palat kasvisten päälle. Hienonna jäljelle jääneet oliivit. Mausta juusto hienonnetulla oliivilla ja valkosipulilla.

5. Valuta lopuksi pinnalle hieman oliiviöljyä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes paprikat hieman pehmenevät, mutta niihin jää purutuntumaa. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.