Imelletty perunalaatikko

  • 1 kg perunoita (esim. Rosamunda, Nicola, Siikli tai Matilda)
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4–6 dl maitoa
  • 2 rkl margariinia tai voita
  • 0,75 tl suolaa
  • ripaus valko- tai mustapippuria
  • 1–2 rkl siirappia tai hunajaa
  • hiven muskottia, kanelia tai kardemummaa

 

Keitä perunat kuorineen vedessä, jota ei ole maustettu suolalla.

Kuori perunat kuumina ja soseuta esimerkiksi sähkövatkaimella. Perunasoseen lämpötilan tulisi tässä vaiheessa olla 55–60-asteista.

Ripottele lämpimän soseen pinnalle vehnäjauhot ja painele ne soseeseen. Anna seoksen imeltyä 55–60 -asteisessa uunissa kannella peitettynä 5–6 tuntia tai kattilassa esimerkiksi kylmälaukussa seuraavaan päivään.

Tarkista maistamalla, että sose on makeutunut. Kun perunaseos imeltyy, se samalla löystyy.

Sekoita soseeseen maito, sulatettua margariinia tai voita sekä suolaa, pippuria, siirappia ja halutessasi muskottia.

Jaa löysä seos voideltuihin uunivuokiin niin, että täytät vuoat vain puolilleen, ettei massa kuohu uuniin.

Paista perunalaatikoita 150-asteisessa uunissa 2 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.