Jääpaisti eli routapaisti hirvestä

  • n. 2 kg jäinen paisti
  • mustapippuria myllystä
  • 1 rkl suolaa
  • 0,5 dl tuoretta timjamia

Pane jäinen paisti vuoassa suoraan 100-asteiseen uuniin.

Ota paisti kolmen tunnin kuluttua uunista, hiero pintaan suola, pippuri ja timjami.

Tökkää paksuimpaan kohtaan paistomittari ja paista haluamaasi kypsyysasteeseen. Jos haluat punaista lihaa, sisälämpötila on lähes 60 astetta. Kun haluat kypsän paistin, mittarin pitää näyttää 70 astetta.

Uunista otettu paisti saa vetäytyä peitettynä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Tarjoa paistoliemestä tehdyn, kermalla ja marjasoseella maustetun kastikkeen kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.