Joulun ajan omenatoti

Makusiirappi

  • 3 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 2 vaniljatankoa
  • 6 tähtianista
  • 10 kardemumman palkoa
  • 2 appelsiinin kuorta

Yhteen annokseen

  • 2 dl kuivaa omenasiideriä
  • 2 cl calvadosta

Valmista iso annos makusiirappia, sillä se säilyy hyvin ja näin sitä on aina saatavana. Paahda sokeri kevyesti. Lisää vesi ja mausteet. Hauduta noin kaksi tuntia. Jäähdytä. Siivilöi mausteet pois.

Mittaa 2 cl calvadosta totilasin pohjalle. Lämmitä kattilassa omenasiideriä ja mausta se tekemälläsi siirapilla.

Kaada kuuma siideri lasiin calvadoksen päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.