Jouluruukku

  • 1/2 kg porkkanaa
  • 1/2 kg lanttua
  • 200 g selleriä
  • 2 isoa sipulia
  • 1/2 rkl suolaa
  • 2 tl timjamia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 200 emmentaljuustoa

 

Kuori kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja mausteet. Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen. Lisää raastettu juusto ja sekoita kunnes juusto sulaa, lisää mausteet.

Kaada juurekset noin kahden litran astiaan. Kaada juustokastiketta päälle. Peitä kannella tai alumiinifoliolla ja paista 175 asteessa 2,5–3 tuntia. poista kansi loppuvaiheessa, jotta paistos saa väriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.