Juustokuorrutettu karitsan paahtopaisti

1-1/2 paahtopaisti/hlö

suolaa

valkopippuria

öljyä

1 dl hapokasta valkoviiniä

paistoon sopivaa juustoa, esimerkiksi Dobbiaco, cheddar, emmental, gruyère.


Karitsan paahtopaistit ovat kooltaan pieniä, paino on noin 180-250 grammaa. Ruskista paahtopaistit pannulla molemmin puolin. Jäähdytä. Rouhi päälle kevyesti valkopippuria.

Voit pitää esivalmisteltuja paisteja jääkaapissa vuorokauden tai pari. Ota huoneenlämpöön ennen paistoa.

Kypsennä paistit uunissa 175 asteessa noin kahdeksan minuuttia. Lisää päälle 3-5 millin paksuinen juustosiivu ja jatka paahtamista niin, että paistin sisälämpötila nousee halutuksi.

Kypsän lampaanpaistin sisälämpötila on noin 77 astetta, mediumin 70 ja monien mielestä sopivan punertavaa 62 asteessa.

Ota uunista ja jätä lepäämään noin 10 minuutiksi ennen leikkaamista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.