Jyväskylän kävelykadulla herkutellaan katuruoalla – miltä maistuu huippukokin reseptillä tehty annospussiateria?

Jyväskylän Kävelykadulle avautui perjantaina StreetJkl-­ruokatapahtuma. Ruokakojut ovat auki tänään lauantaina kello 11-19.

Paikalla on 21 kojua, joista saa ostaa muun muassa burgereita, espanjalaisia churroja, heinolalaisia heinä­sirkkawrapeja sekä makuja Thaimaasta, Kreikasta ja Meksikosta yhtä lailla kuin friteerattuja muikkuja, palvattua härkää ja karitsanmakkaraa.

 

Kuopiolainen KomeroFood Oy myy StreetJkl-vieraille kokki Henri Alénin reseptiikalle kehitettyjä annospussiaterioita. Vähittäismyynnistäkin löytyvissä kahden annoksen pusseissa on raaka-aineet, joista valmistetaan ateria itse ohjeen mukaisesti. Kyse on siis eines­aterian ja itse alusta loppuun valmistetun aterian välimuodosta.

Tarjolla on neljä eri annosta, joista yksi on vegaani- ja kaksi kasvisruokia. Esimerkiksi herkkutattirisottopussi sisältää sipulin, limen, lehtipersiljaa, parmesaanijuustoa, riisiä, kasvisfondin, valkosipuliöljyn sekä herkkutattijauhetta.

Toimitusjohtaja Pekka Nuutinen keksi idean kolme vuotta sitten kauppareissullaan.

– Kyllästytti, kun aina tuli ostettua samoja ruokia.

Tuotteen markkinoille tulon jälkeen Nuutinen on saanut asiakkailta palautetta, että annospussit helpottavat myös lapsiperheen arkea.

– Lapsi kokee onnistumisen elämyksiä, kun osaa laittaa itse ruokaa.

Toisena kohderyhmänä Nuutinen näkee – jälleen asiakaspalautteen kautta – ikäihmiset, joiden ruokavalio voi jäädä yksipuoliseksi, ja muisti ja jaksaminen on voinut heiketä.

 

Jyväskyläläiset Saara ja Roope Pylvänäinen tulivat Kävelykadulle lounaalle. Ensin he tilasivat nyhtöpossu- ja Black Angus Briskott -burgerit.

– Hyvää ja täyttävää.

Jälkiruuaksi maistui tötteröksi kääräisty mansikka-suklaa-crepe.

Helsinkiläiset Taija Tiilikka ja Matti Martikainen myyvät Spiraaliperuna-­yhtiön kojulla bataatti-, peruna- ja punajuurilastuja. Yritys valmistaa tuore­juureslastuja baareille ja vähittäiskauppoihin. Tiilikka ja Martikainen kiertävät tapahtumissa eri puolilla Suomea parin kuukauden ajan vuodessa.

– Eniten kesällä, mutta jos talvella on mielenkiintoisia tapahtumia, lähdemme silloinkin, Taija Tiilikka sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .