Kalkkunawokki

(Neljälle)

rypsiöljyä

3-5 valkosipulin kynttä

1 isohko sipuli

1 keltainen paprika

1-2 punaista, tuoretta chiliä

(varmista vahvuus)

300 g maustamatonta kalkkunaa suikaleina

hiukan suolaa

mustapippuria myllystä

paprikajauhetta

noin 400 g munanuudeleita

1 purkki kookosmaitoa

1 ruukku tuoretta korianteria tai oreganoa

Ota kalkkunasuikaleet huoneenlämpöön jo reilusti aiemmin.

Keitä nuudelit runsaassa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada kypsänä lävikköön. Pilko valkosipuli pieneksi silpuksi ja leikkaa sipuli renkaiksi. Poista chilistä siemenet ja sisällä oleva valkoinen osa, leikkaa chili viipaleiksi, samoin paprika.

Kuumenna wokki ja öljy kuumaksi. Lisää siihen sipuli, valkosipuli ja paprikasuikaleet.

Kuullota niitä öljyssä minuutin verran ja lisää sekaan kalkkunasuikaleet. Kypsennä kalkkunaa ja kasviksia koko ajan hämmentäen, etteivät ne pala. Lisää öljyä tarvittaessa. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

Kalkkunasuikale kypsyy muutamassa minuutissa. Lisää sekaan keitetyt nuudelit ja sekoita hyvin.

Lisää kookosmaito ja huuhtaise purkki vedellä. Lisää myös vesi sekaan. Sekoita ja anna ruuan kiehahtaa. Tarjoiluvaiheessa lisää pinnalle runsaasti tuoretta korianteria tai oreganoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.