Kantarelli-pastakastike

Noin 50 g kuivattuja suppilovahveroita

kiehuvaa vettä

1–2 salottisipulia

1–2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

1,5 l tuoreita kantarelleja

tuoretta timjamia

tuoretta oreganoa

suolaa

mustapippuria

0,5 dl madeiraa tai valkoviiniä

1 l kasvis- tai kanalientä

150 g tuoretta pinaattia

1 purkki ruokakermaa

pinnalle raastettua parmesaania

Laita suppilovahverot likoamaan kiehuvaan veteen ja anna niiden turvota parikin tuntia. Siivilöi liemi ja säästä se. Pilko suppilovahverot pieneksi silpuksi.

Pilko sipulit pieneksi. Puhdista kantarellit ja paloittele ne.

Kuumenna silputtuja sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä, sipulisilppu ja kuivatut sienet. Kypsennä seosta vajaa kymmenen minuuttia.

Lisää suolaa ja pippuria ja viini. Lisää myös tuoreet yrtinlehdet ja kasvisliemi sekä kuivattujen sienten neste. Anna kastikkeen kypsyä hiljalleen kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää ruokakermaa ja tuoreet pinaatit ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä pasta al dente -kypsäksi ja kaada se tarjoiluastiaan. Kaada kastike pastan päälle ja raasta pinnalle parmesaania.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.