Kantarelli-pastakastike

Noin 50 g kuivattuja suppilovahveroita

kiehuvaa vettä

1–2 salottisipulia

1–2 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

1,5 l tuoreita kantarelleja

tuoretta timjamia

tuoretta oreganoa

suolaa

mustapippuria

0,5 dl madeiraa tai valkoviiniä

1 l kasvis- tai kanalientä

150 g tuoretta pinaattia

1 purkki ruokakermaa

pinnalle raastettua parmesaania

Laita suppilovahverot likoamaan kiehuvaan veteen ja anna niiden turvota parikin tuntia. Siivilöi liemi ja säästä se. Pilko suppilovahverot pieneksi silpuksi.

Pilko sipulit pieneksi. Puhdista kantarellit ja paloittele ne.

Kuumenna silputtuja sieniä kuivalla pannulla kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä, sipulisilppu ja kuivatut sienet. Kypsennä seosta vajaa kymmenen minuuttia.

Lisää suolaa ja pippuria ja viini. Lisää myös tuoreet yrtinlehdet ja kasvisliemi sekä kuivattujen sienten neste. Anna kastikkeen kypsyä hiljalleen kunnes neste on haihtunut puoleen. Lisää ruokakermaa ja tuoreet pinaatit ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä pasta al dente -kypsäksi ja kaada se tarjoiluastiaan. Kaada kastike pastan päälle ja raasta pinnalle parmesaania.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.