Kantarellicannellonit

pakkaus cannelloneja

täyte:

noin 1 l tuoreita tai 0,5 l käsiteltyjä kantarelleja

2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

voita ja öljyä paistamiseen

200 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia

500 g:n tetra tomaattimurskaa ja saman verran vettä

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia

tuoretta oreganoa

valkokastike:

40 g voita

0,75 d vehnäjauhoja

7 dl maitoa

raapaisu muskottipähkinää

150 g juustoraastetta

pinnalle: juustoraastetta

Pilko sienet pienehköiksi palasiksi ja silppua sipulit. Kuullota sienihaketta rasvassa hetki ja lisää sipulit. Ruskista sieniä ja sipulia kunnes ne saavat hiukan väriä ja siirrä seos syrjään.

Ruskista erikseen liha. Jos käytät pekonia, valuta ylimääräinen rasva ruskistuksen jälkeen pois.

Lisää pataan tai kattilaan sienet, sipulit ja liha. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja keitä seosta vähintään puoli tuntia.

Lisää vettä tarvittaessa. Kastike ei saa kuitenkaan olla liian ohutta, jotta se pysyy cannellonin sisällä.

Valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot, mutta älä ruskista. Lisää kylmä maito ja sekoita huolella. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Mausta raastetulla muskottipähkinällä. Lisää juustoraaste.

Täytä cannelloniputket liha-sieniseoksella ja laita cannellonit vieri viereen laakeaan, matalaan uunivuokaan. Kaada niiden päälle valkokastike ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Peitä vuoka foliolla ja paista 225 asteessa 20 minuuttia. Poista folio ja paista toiset 20 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.