Karjalanpaisti

  • 800 g karjalanpaistilihoja

Tai

  • 300 g naudan etuselkää tai lapaa
  • 300 g lampaan rintaa tai kylkeä
  • 300 g sian etuselkää tai lapaa

Tai

  • 400 g naudan etuselkää tai lapaa
  • 400 g sian etuselkää tai lapaa
  • pari munuaista
  • suolaa, vettä
  • 1 sipuli
  • laakerinlehti
  • kokonaisia maustepippureita

Paloittele lihat isohkoiksiksi kuutioiksi. Leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lado ainekset pataan tai uunivuokaan, mausta suolalla, reilulla määrällä kokonaisia maustepippureita ja laakerinlehdellä. Jätä rasvaiset lihapalat päällimmäisiksi.

Kaada päälle kiehuvaa vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Pane astia 225-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Laita kansi astian päälle ja hauduta reilut 3–4 tuntia 150 asteessa.

Halutessasi voit käyttää karjalanpaistiin myös 1–2 porkkanaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.