Kauramaito sopii raparperin kaveriksi

Raparperin kanssa suositellaan nautittavaksi maitotuotteita, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo ihmiselle välttämätöntä kalsiumia. Maidon sisältämä kalsium korvaa elimistössä oksaalihapon sitoman kalsiumin.

Mutta voiko raparperia nauttia maitoa korvaavien tuotteiden kanssa? Kyllä voi, sillä moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia niin, että sitä on yhtä paljon kuin maidossakin.

Kalsiumia on myös joissakin kasvispohjaisissa vaniljakastikkeissa. Tuoteselosteet kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan, sillä kaikkiin tuotteisiin kalsiumia ei ole lisätty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .