Kermainen herkkusinappiherkkusinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 2 tl Maizenaa tai Ohrakasta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl etikkaa
  • rouhittua rosepippuria
  • 5 rkl konjakkia

Käytä kattilaa, joka ei polta pohjaan, esimerkiksi teflonkattilaa.

Mittaa kaikki kuivat ainekset ja sekoita ne hyvin.

Lisää loput aineet paitsi konjakki ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan, ettei sinappi tartu tai pala pohjaan.

Mausta valmis sinappi konjakilla.

Muunnokset

Mausta sinappi tuoreilla yrteillä, kuten basilika, minttu, timjami, salvia, rakuuna ja kirveli.

Vaihtele mausteita: kumina ja korianteri murskattuna tai kokonaisena, viherpippuri, inkivääri ja kurkuma ovat erinomaisia.

Erikoisaromia: mausta vaihteeksi chilillä, valkosipulilla, sitruunalla, piparjuurella, tomaatilla, hunajalla, oluella, viskillä, konjakilla tai muulla alkoholilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.