Kermainen herkkusinappiherkkusinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 2 tl Maizenaa tai Ohrakasta
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl etikkaa
  • rouhittua rosepippuria
  • 5 rkl konjakkia

Käytä kattilaa, joka ei polta pohjaan, esimerkiksi teflonkattilaa.

Mittaa kaikki kuivat ainekset ja sekoita ne hyvin.

Lisää loput aineet paitsi konjakki ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan, ettei sinappi tartu tai pala pohjaan.

Mausta valmis sinappi konjakilla.

Muunnokset

Mausta sinappi tuoreilla yrteillä, kuten basilika, minttu, timjami, salvia, rakuuna ja kirveli.

Vaihtele mausteita: kumina ja korianteri murskattuna tai kokonaisena, viherpippuri, inkivääri ja kurkuma ovat erinomaisia.

Erikoisaromia: mausta vaihteeksi chilillä, valkosipulilla, sitruunalla, piparjuurella, tomaatilla, hunajalla, oluella, viskillä, konjakilla tai muulla alkoholilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.