Kesäinen piknik veden äärellä – kolmen ruokalajin lounas valmistuu helposti retkeä edeltävänä iltana

Mikä olisikaan mukavampaa kesäpuuhaa kuin lähteä retkelle veden äärelle? Kun eväisiin hieman panostaa, ruokailusta tulee koko retken kohokohta.

Ulkona syöminen saa arkisenkin ruoan maistumaan paremmalta. Retkieväät voi nauttia veneen kannella tai piknikhuovan voi levittää myös mukavaan saareen.

Pakasteherneistä valmistettu hernekeitto on väriltään kauniin vihreää. Perinteisen hernerokan trendikkäämpi pikkuveli toimii hyvin alkuruokana ja maistuu lämpimänä päivänä myös kylmänä. Ranskankerma pehmentää keiton makua ja pekoni tuo siihen mukavaa suutuntumaa.

Perinteisen perunasalaatin voi tuunata esimerkiksi tulisella chorizomakkaralla. Tuhti ja ruokaisa salaatti on nopea valmistaa. Viimeistele salaatti lempikastikkeellasi.

Kaupan valmiista vohveleista saa pyöräytettyä jälkiruoan kahvin seuraksi käden käänteessä. Anna syöjien valita täytteet oman maun mukaan. Vaniljatuorejuuston ja mustikoiden yhdistelmä on kesäisen raikas. Maapähkinävoin ja banaanin liitto yhdistää koukuttavalla tavalla suolaisen ja makean.

Ruoat voi hyvin valmistaa jääkaappiin odottamaan jo edellisenä iltana. Suosi uudelleenkäytettäviä, kannellisia säilytysrasioita.

Keiton voi säilöä myös pulloon, josta sitä on helppo annostella ilman kauhaa. Retkipäivänä kylmälaukku varmistaa, että ruoat säilyvät tuoreina aina ruokailuun saakka.

Perinteiseen eväskoriin on helppo pakata mukaan retkellä tarvittavat astiat. Oikeat astiat tuovat ruokailuun ripauksen ylellisyyttä.

Yhdistelemällä erilaisia astioita keskenään saa aikaan rennon ja pirteän kattauksen. Sujauta koriin myös pari muovipussia likaisia astioita ja roskia varten.

Chorizo-perunasalaatti

Neljälle

800 g uusia perunoita

200 g chorizomakkaraa

1 paprika

1 salottisipuli

puoli ruukkua persiljaa

2 rkl öljyä

suolaa

pippuria

1. Keitä uudet perunat ja anna niiden jäähtyä täysin. Voit myös käyttää edelliseltä päivältä yli jääneitä perunoita.

2. Poista chorizon kuori ja viipaloi makkara. Pilko myös sipuli, paprika ja persilja.

3. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lisää öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hernekeitto

Neljälle

750 g pakasteherneitä

2 perunaa

2 valkosipulinkynttä

1 salottisipuli

5 dl maitoa

5 dl vettä

1,5 tl suolaa

öljyä

ripaus cayennepippuria

2 rkl sitruunanmehua

1 paketti pekonia

1 purkki ranskankermaa

suolaa

pippuria

Koristeluun tuoretta minttua

1. Kuutioi perunat. Silppua salottisipuli ja valkosipuli.

2. Kuullota sipuleita öljyssä ja lisää joukkoon herneet, perunat, maito ja vesi. Anna kiehua, kunnes perunat ovat pehmenneet.

3. Lisää mausteet ja soseuta tehosekoittimessa.

4. Suikaloi pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi.

5. Voit tarjoilla keiton kuumana tai kylmänä. Vimeistele keitto lautasella pekonilla ja ranskankermalla.

6. Lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria. Lisää koristeeksi tuoreen mintun oksa.

Vohvelit

Kuudelle

12 valmista vohvelia

1 rasia vaniljatuorejuustoa

100 g mustikoita

1 dl maapähkinävoita

1 iso banaani

0,5 tl kardemummaa

1. Voitele puolet vohveleista tasaisesti tuorejuustolla. Ripottele päälle mustikoita.

2. Voitele loput vohveleista maapähkinävoilla ja viipaloi päälle banaania.

3. Ripottele halutessasi kardemummaa vohvelien päälle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .