Kommentti: Ällötysreaktio on ymmärrettävä

Hyönteisruualla on perustavanlaatuinen ongelma: se koetaan yhä laajasti ällöttävänä.

Tämä on hyvin ymmärrettävää. Toukkien ja muiden ötököiden syöminen nyt vain ei välttämättä tunnu kovin houkuttelevalta.

Moni pitää hyönteisruokaa myös turhan hintavana.

Lähivuosina hyönteisruuan suosio voi lisääntyä, koska Suomessa elää paljon kokeilunhaluista ja ympäristötietoista väkeä.

 

Tuntuu kuitenkin, että menee vielä valovuosia, että jauhomadoista ja sirkoista tulee supisuomalaisen perheen normaalia kotiruokaa.

Rohkenin juttua tehdessäni maistaa ensi kertaa hyönteisruokaa – paahdettuja kotisirkkoja ja avokadoon ripoteltuja muurahaisia.

Meksikolaisittain maustetut sirkat tuntuivat suussa rapeilta ja vähän viljamaisilta. Limen maku nousi vahvasti esiin. Muurahaiset taas maistuivat aika happamilta, vähän vastenmielisiltäkin – ei jatkoon.

Sen sijaan sirkkoja voisi vielä joskus testata uudestaankin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .