Lado lounas purkkiin ja syö töissä – katso reseptit käteviin purkkiruokiin

Kotoa työpaikalle vietävää lounasta ei tarvitse valmistaa kokonaan valmiiksi etukäteen – pelkkä ainesten purkittaminen riittää.

Kasaa kypsentämättömät raaka-aineet valmiiksi kerroksittain purkkiin ja laita kansi kiinni. Purkin muodon ansiosta ainekset pysyvät kerroksittain.

Lisäksi lasipurkit kestävät aikaa, niistä ei irtoa muovihiukkasia ja ne voi turvallisesti laittaa vaikka mikroaaltouuniin.

 

Jos teet salaatin, laita alimmaiseksi nestemäiset ainesosat, kuten kastikkeet, öljyt ja etikat, ja kasaa päälle kerroksittain muut ainekset. Näin salaatti pysyy rapeana.

Helppoja purkkiruokia ovat myös keitot, jotka syntyvät siinä hetkessä, kun kiehuva vesi kaadetaan ainesten päälle. Varsinkin syksyn flunssa-aallon jyllätessä on todella nautinnollista siemailla kuumaa lientä. Valitse keittojen raaka-aineet niin, että ne kypsyvät parissa minuutissa, tai ne ovat jo valmiiksi kypsiä.

Vaikka kyseessä olisikin pikakeitto, ei liemen mausta kannata tinkiä. Erilaiset pestot, maustekastikkeet ja tahnat ovat mitä mainioimpia pikakeittojen liemipohjia. Niiden maku on tuhti ja intensiivinen, joten kuumalla vedellä laimennettunakin ne tekevät purkkiin paloitelluista aineksista upean keiton.

 

Nuudeli-kasviskeitto

1 annos

1 kananmuna

Liemipohja:

neljännes kasvisliemikuutiosta

1 rkl misotahnaa

1 rkl paahdettua seesamiöljyä

1 rkl soijakastiketta

0,5 limen mehu

1 tl sriracha-kastiketta

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna tai 1 tl valkosipulitahnaa

Lisäksi:

1 dl punakaalia ohuina suikaleina

50 g riisi- tai sobanuudeleita

0,5 dl sieniä viipaloituina (esim. herkkusieniä, tatteja tai kantarelleja)

1 kevätsipulinvarsi viipaloituna

0,5 dl mungpavun ituja

1 rkl korianteria hienonnettuna

1 tl (mustia) seesaminsiemeniä

1. Keitä kananmunaa 7 minuuttia. Jäähdytä.

2. Jauha liemikuutionpalanen sormien välissä jauhoksi lasipurkin pohjalle.

3. Lisää loput liemipohjan aineet ja sekoita.

4. Laita liemipohjan päälle kerroksittain ohuet punakaalisuikaleet, riisi- tai sobanuudelit, herkkusienet, kevätsipulit, mungpavun idut ja korianteri.

5. Kuori kananmuna, halkaise kahtia ja laita päällimmäisiksi kananmunanpuolikkaat.

6. Ripottele pinnalle vielä mustat seesaminsiemenet. Sulje lasipurkin kansi.

7. Kun on lounaasta nauttimisen aika, ota kananmunanpuolikkaat ensin pois purkista. Kaada päälle kiehuvan kuumaa vettä, sulje purkin kansi ja anna hautua kaksi minuuttia.

8. Kaada keitto lautaselle tai aseta kananmunan puolikkaat takaisin päälle ja nauti suoraan purkista.

Aromikas tomaatti-tortellinikeitto

 

1 annos

Liemipohja:

neljännes kasvisliemikuutiosta

1,5 dl yrtti-tomaattikastiketta

1 rkl kurpitsansiemeniä murskattuina

1 tl punaviinietikkaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

0,5 tl hunajaa

0,25 tl chilihiutaleita

0,25 tl mustapippuria

0,25 tl suolaa

Lisäksi:

50 g tortellineja

1,5 dl kesäkurpitsaa kuutioituna

1 dl pinaattia

1. Jauha sormien välissä liemikuutionpalanen ja laita jauhe lasipurkin pohjalle.

2. Lisää purkin pohjalle loput liemipohjan ainekset. Sekoita.

3. Kasaa purkkiin kerroksittain tortellinit, kesäkurpitsat ja pinaatit. Sulje kansi.

4. Kaada työpaikalla kiehuvan kuumaa vettä lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna hautua kaksi minuuttia ja kaada kulhoon.

5. Nauti leipäpalan kanssa.

 

Kikherne-kanakeitto

1 annos

Liemipohja:

2 rkl hyvää pestoa

1 rkl sitruunanmehua

Lisäksi:

1,5 dl kikherneitä

1 dl porkkanaa raastettuna

1,5 rkl punasipulia suikaloituna

100 g kypsää kanaa paloiteltuna

0,5 dl miniluumutomaatteja paloiteltuina

1 dl pinaattia

1 rkl parmesaanilastuja

1. Sekoita lasipurkin pohjalla pesto ja sitruunanmehu.

2. Kasaa purkkiin kerroksittain kikherneet, porkkanaraaste, punasipulisuikaleet, miniluumutomaatit ja pinaatit.

3. Laita päällimmäiseksi parmesaanilastut ja sulje kansi.

4. Kun lounasaika koittaa, kaada kiehuvan kuumaa vettä purkkiin ainesten päälle ja sulje kansi. Anna hautua kaksi minuuttia ja kaada kulhoon tai nauti purkista.

 

Kvinoa-välimerensalaatti

1 annos

1 dl hummusta (joko valmista tai sivun yläreunassa olevan reseptin mukaan)

1 dl miniluumutomaatteja pilkottuina

1 dl kurkkua kuutioina

2 rkl punasipulia ohuina suikaleina

1,5 dl kypsää kvinoaa

2 rkl fetajuustoa murusina

1 rkl oliiveja paloiteltuina

0,5 rkl persiljaa hienonnettuna

1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.

2. Kasaa lasipurkkiin kerroksittain hummus, tomaatit, kurkkukuutiot, punasipulisuikaleet, keitetty jäähdytetty kvinoa, fetajuusto ja oliivit.

3. Ripottele pinnalle persilja ja sulje purkki.

4. Syö suoraan purkista tai kaada lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .