Lanttulaatikko

  • 2 lanttua tai kilo lanttusurvosta
  • 1/2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl keitinlientä
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 munaa
  • 2-6 rkl siirappia
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää

 

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • voinokareita

 

Kuori lantut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä lanttukuutiot suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta lantut kuohkeaksi sähkövatkaimella tai survimella.

Sekoita keitinliemi ja kerma sekä korppujauhot ja anna niiden turvota hetki. Lisää korppujauhoseos lanttusurvokseen, mausteet ja kananmunat. Säätele laatikon makeutta siirapin määrällä.

Kaada seos uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikankärjellä, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.