Lanttulaatikko

  • 2 lanttua tai kilo lanttusurvosta
  • 1/2 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl keitinlientä
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 munaa
  • 2-6 rkl siirappia
  • 1/4 tl inkivääriä
  • 1/4 tl valkopippuria
  • ripaus muskottipähkinää

 

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • voinokareita

 

Kuori lantut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä lanttukuutiot suolalla maustetussa vedessä täysin kypsiksi. Soseuta lantut kuohkeaksi sähkövatkaimella tai survimella.

Sekoita keitinliemi ja kerma sekä korppujauhot ja anna niiden turvota hetki. Lisää korppujauhoseos lanttusurvokseen, mausteet ja kananmunat. Säätele laatikon makeutta siirapin määrällä.

Kaada seos uunivuokaan. Kuvioi pinta lusikankärjellä, ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Kreivitär Eva Mannerheim-Sparren reseptit toimivat yhä esimerkiksi itsenäisyyspäivänä – "Hyvät päivälliset eivät koskaan käy vanhanaikaisiksi", katso reseptit

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Katso reseptit: Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää jopa ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan", Marjo Eklund sanoo

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.