Lasimestarin silli

  • 4 sillifileetä tai
  • 2 kokonaista sillä
  • 1 sipuli
  • 2 punasipulia
  • 1 iso porkkana

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 laakerinlehti
  • muutama kokonainen neilikka
  • muutama valkopippuri
  • muutama maustepippuri
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • (pieni pala inkivääriä)

Liota kokonaista silliä kylmässä vedessä vuorokausi. Kevytsuolattua sillä ei tarvitse liottaa.

Leikkaa silli parin sentin viipaleiksi. Keitä liemi ja jäähdytä se. Lado silli, sipulirenkaat ja porkkanaviipaleet kerroksittain astiaan. Kaada jäähtynyt liemi mausteineen sillin päälle ja vie astia kylmään.

Silli vaatii maustumisaikaa noin viikon ja säilyy noin kuukauden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.