Lumipallomakeiset

30-40 kpl
250-300 g marsipaania
1 rkl kerma-, appelsiini- tai kookoslikööriä
200 g valkosuklaata
kookoshiutaleita

Pilko marsipaania haarukalla suurinpiirtein tulevien makeisten kokoisiksi paloiksi. Kaada palojen päälle likööri ja pyörittele paloja liköörissä. Pyörittele marsipaanista käsissä palloja.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se astiassa miedolla lämmöllä vesihauteen päällä tai varovasti mikrossa. Suklaaseen ei saa roiskua vettä, ja liian kuumassa lämmössä suklaa juoksettuu.

Ota marsipaanipallo cocktailtikkuun. Kasta pallo ensin valkosuklaaseen ja sitten kookoshiutaleisiin. Anna valmiiden karkkien jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Vinkki: Jos valkosuklaata jää yli, nosta siitä teelusikalla lantteja leivinpaperille ja ripottele niiden päälle kookoshiutaleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Punaviinisilli

Sherrysilli

Snowball-drinkki

Glögi-kermaliköörivanukas

Bataattilaatikko

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.