Makea myslileipä

  • 6 dl maitoa tai kaljaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kultaisia rusinoita
  • 2 dl mysliä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 125 g voita
  • noin 8–10 dl vehnäjauhoja

 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää suola, hiiva ja siirappi. Sekoita hyvin ja lisää rusinat ja mysli.

Lisää ruisjauhot ja vehnäjauhoja vähin erin. Lisää myös pehmeä voi ja alusta taikina tarpeellisella määrällä vehnäjauhoja. Kun taikina tuntuu pehmeältä, eikä tartu enää kulhon reunoihin, on se valmis kohotettavaksi. Kaikki vehnäjauho ei välttämättä kulu.

Kohota kunnolla kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina kahdeksi isoksi tai kolmeksi pienemmäksi pyöreäksi leiväksi ja anna leipien kohota liinan alla.

Pistele leivät ennen uuniin laittoa ja paista 175 asteessa noin 40–50 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.