Makea myslileipä

  • 6 dl maitoa tai kaljaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl kultaisia rusinoita
  • 2 dl mysliä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 125 g voita
  • noin 8–10 dl vehnäjauhoja

 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää suola, hiiva ja siirappi. Sekoita hyvin ja lisää rusinat ja mysli.

Lisää ruisjauhot ja vehnäjauhoja vähin erin. Lisää myös pehmeä voi ja alusta taikina tarpeellisella määrällä vehnäjauhoja. Kun taikina tuntuu pehmeältä, eikä tartu enää kulhon reunoihin, on se valmis kohotettavaksi. Kaikki vehnäjauho ei välttämättä kulu.

Kohota kunnolla kaksinkertaiseksi.

Leivo taikina kahdeksi isoksi tai kolmeksi pienemmäksi pyöreäksi leiväksi ja anna leipien kohota liinan alla.

Pistele leivät ennen uuniin laittoa ja paista 175 asteessa noin 40–50 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.