Maksalaatikko

6–8 annosta

  • 1 1/2 dl puuroriisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 1 suuri sipuli
  • 0,5 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • (1/2 tl inkivääriä)
  • 1 tl meiramia
  • 1 dl rusinoita
  • 300 g jauhettua maksaa

Pinnalle: voinokareita

Lisää riisi suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä noin 20 min. Ota kattila pois liedeltä.

Hienonna sipuli ja kuullota rasvassa.

Kaada kattilaan maito, sipuli ja muuta ainekset. Sekoita ainekset vellimäisen löysäksi seokseksi.

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, laita pinnalle muutama voinokare. Kypsennä 175 asteessa 1,5 tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.