Maksapatee

  • 300 g jauhettua naudanmaksaa
  • 50 g sipulia
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • 1 rkl soseutettua anjovista
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • suolaa, valkopippuria
  • 150 g pekonia

 

Kuullota hienonnettu sipuli pienessä voimäärässä nopeasti läpikuultavaksi, älä ruskista. Jäähdytä.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita jauhettu maksa, sipulisilppu, voisula, munat, ruokakerma ja anjovis keskenään. Lisää massaan korppujauhot. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vuoraa pienehkö paistovuoka pekonisiivuilla ja kaada massa siihen. Käännä vuoan yli menevät pekonisiivut siististi vuoan päälle.

Peitä vuoka kostutella leivinpaperilla ja taittele vielä lopuksi päälle folio tiiviiksi kanneksi. Kypsennä uunissa vesihauteessa 175 asteessa 1,5–2 tuntia.

Kypsennyksen jälkeen poista kääreet ja anna hetken vetäytyä pöydällä. Nosta yöksi jääkaappiin. Tarjoa esimerkiksi omena-, karpalo- tai puolukkahillon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.