Maksapatee

  • 300 g jauhettua naudanmaksaa
  • 50 g sipulia
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • 1 rkl soseutettua anjovista
  • 0,5 dl korppujauhoa
  • suolaa, valkopippuria
  • 150 g pekonia

 

Kuullota hienonnettu sipuli pienessä voimäärässä nopeasti läpikuultavaksi, älä ruskista. Jäähdytä.

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hetken. Sekoita jauhettu maksa, sipulisilppu, voisula, munat, ruokakerma ja anjovis keskenään. Lisää massaan korppujauhot. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Vuoraa pienehkö paistovuoka pekonisiivuilla ja kaada massa siihen. Käännä vuoan yli menevät pekonisiivut siististi vuoan päälle.

Peitä vuoka kostutella leivinpaperilla ja taittele vielä lopuksi päälle folio tiiviiksi kanneksi. Kypsennä uunissa vesihauteessa 175 asteessa 1,5–2 tuntia.

Kypsennyksen jälkeen poista kääreet ja anna hetken vetäytyä pöydällä. Nosta yöksi jääkaappiin. Tarjoa esimerkiksi omena-, karpalo- tai puolukkahillon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.