Mausteinen joululimppu

  • 5 dl kotikaljaa tai pilsneriä
  • 5 dl maitoa
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 rkl anista
  • noin 2 litraa vehnäjauhoja

Liota lämpimään nesteeseen hiiva,. sekoita ruisjauhot joukkoon. Lisää siirappi, öljy, suola ja mausteet. Lisää jauhot vähitellen hyvin alustaen.

Anna kohota hyvin ja leivo taikinasta neljä limppua. Anna niiden kohota liinan alla hyvin. Pistele limput ja paista 175 asteessa noin 40–45 minuuttia. Voitele limput kypsinä siirappivedellä ja laita vielä hetkeksi uuniin kuivahtamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.