Mehevä omenapiirakka

taikina:

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

125 g voita tai margariinia

5 rkl kylmää vettä

täyte:

4-6 hapahkoa kotimaista omenaa

sokeria

kanelia

2 dl rahkaa

2 dl kermaviiliä tai kermaa

2 munaa

0, 75 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

puolen sitruunan mehu

Valmista pohja. Sekoita jauhot ja suola ja murustele sekaan rasvakuutiot, kunnes seos on murumainen. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Laita taikina kylmään puoleksi tunniksi.

Levitä taikina torttuvuoan pohjalle tasaisesti. Paista pohjaa 200 asteessa 15 minuuttia.

Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi lohkoiksi.

Tortusta saa kevyemmän kermaviilillä, mutta herkkusuu käyttää siihen kermaviilin asemesta kermaa. Sekoita rahkan joukkoon kermaviili tai kerma, sitruunanmehu, sokerit ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita joukkoon varovasti.

Laita omenat esipaistetun pohjan päälle ja kaada täyte omenoiden päälle. Paista torttua vielä puoli tuntia tai kunnes pinta alkaa kauniisti ruskistua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.