Metsästäjänleipä

4 reilunkokoista viipaletta hiivaleipää tai paahtoleipää
voita paistamiseen
4 leikettä vasikasta, possusta tai naudasta
sienimuhennos:
noin 500 g valmiiksi käsiteltyjä sieniä esimerkiksi tatteja, kantarelleja, suolasieniä tai herkkusieniä
öljyä tai voita paistamiseen
(1 pieni sipuli)
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2-3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
aavistus cayennepippuria
0,5 dl valkoviiniä tai kuivaa sherryä
tuoretta timjamia

Paista leipäviipaleet voissa kauniin ruskeiksi ja aseta ne valumaan talouspaperin päälle. Ruskista pilkotut sienet öljyssä tai voissa ja ripottele sekaan vehnäjauhot.

Lisää vettä ja sekoita hyvin. Anna kiehua hetken. Lisää mausteet, kerma ja viini ja keitä muhennos sakeaksi. Lisää lopuksi tuoretta timjamia.

Paista leikkeet kypsiksi voissa. Aseta leipä lautaselle, sen päälle leike ja lopuksi sienimuhennosta.

Koristele annos retrohenkisesti salaatinlehdellä, tomaatilla ja kurkulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.