Moni avaa grillikauden pääsiäisenä – onko tämä siis pääsiäisen uusi perinneherkku?

Moni kaivaa grillin esiin pääsiäisenä esille riippumatta siitä, mihin aikaan kevättä pääsiäinen sijoittuu. Grilliin sujahtaa useimmiten ensimmäisenä makkara, ja se näkyy myös tilastoissa. Liha- ja ruokayhtiö HKScanin mukaan Suomessa syödään pääsiäisenä noin kuusi miljoonaa grillimakkaraa.

– Kun yhdistetään pääsiäinen, grillaus, makkaran suuri suosio ja myyntiluvut, niin pakko todeta, että grillimakkarasta on tullut yksi pääsiäisen perinneherkuista, sanoo HKScanin Suomen markkinointi- ja kategoriajohtaja Anne Terimo.

Terimon mukaan pääsiäinen on pitkien pyhien ja vapaapäivien ansiosta suurimpia ruoka- ja erityisesti lihasesonkeja.

– Muista juhla-ajoista poiketen pääsiäinen on monipuolisempi, useiden lihatuotteiden- ja tuotetyyppien sesonki.

HKScan teetti hiljattain kyselyn suomalaisten suosituimmasta grillattavasta. Tulos oli selvä: makkara.

Makkaroiden grillaajat arvostavat erilaisista ominaisuuksista eniten korkeaa lihapitoisuutta. 73 prosenttia kyselyyn vastanneista piti sitä makkaran tärkeimpänä ominaisuutena.

Makkaran kotimaisuutta arvostetaan myös. Joka toinen haluaa, että makkarassa käytetty liha on suomalaista.

– Joka neljäs grillaaja valitsee perinteisten grillimakkaroiden tilalle tai kaveriksi yhä useammin raakamakkaroita, Terimo toteaa.

HKScanin teettämään kyselyyn vastasi 1 099 henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .