Mummolan maustekakku

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl vaahterasiirappia tai siirappia
  • 2 dl kermaviiliä, piimää tai kermaa
  • 1rkl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl pomeranssia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus maustepippuria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 4,5 dl vehnäjauhoja

 

1. Voitele ja jauhota 1,5 litran kakkuvuoka.

2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon sooda ja mausteet. Sulata rasva ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan rasvasula, vaahterasiirappi ja kermaviili. Lisää jauhoseos, mutta älä vatkaa enää. Taikina on melko löysä.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys tikulla, jos kakku on kypsä taikinaa ei tartu tikkuun.

4. Jos haluat juhlavuutta enemmän, voit tarjota kakkua kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.