Mustikkainen bostonpulla

2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g rasvaa

Täyte:
vaniljan makuista tuorejuustoa
pensasmustikoita
hiukan sokeria
voiteluun kananmunaa

Valmista perinteinen pullataikina sekoittamalla lämpimään maitoon sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähin erin kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Lisää välillä pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikina levyksi ja lisää levyn pinnalle vaniljan makuista tuorejuustoa. Sitä saa olla reilusti. Kaada pinnalle kunnolla pensasmustikoita ja ripottele pinnalle sokeria.

Kääri levy rullalle ja leikkaa se paksuhkoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lähelle toisiaan esimerkiksi rautapaistinpannuun tai muuhun vuokaan. Voitele pannu tai vuoka ensin tai käytä leivinpaperia.

Anna bostonpullan kohota. Voitele se munalla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes pullan pinta on ruskistunut kauniisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.