Mustikkainen bostonpulla

2,5 dl maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
100 g rasvaa

Täyte:
vaniljan makuista tuorejuustoa
pensasmustikoita
hiukan sokeria
voiteluun kananmunaa

Valmista perinteinen pullataikina sekoittamalla lämpimään maitoon sokeri, hiiva, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähin erin kunnes taikina on pehmeää ja irtoaa hyvin kulhon reunoista. Lisää välillä pehmeä rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaulitse taikina levyksi ja lisää levyn pinnalle vaniljan makuista tuorejuustoa. Sitä saa olla reilusti. Kaada pinnalle kunnolla pensasmustikoita ja ripottele pinnalle sokeria.

Kääri levy rullalle ja leikkaa se paksuhkoiksi viipaleiksi. Laita viipaleet lähelle toisiaan esimerkiksi rautapaistinpannuun tai muuhun vuokaan. Voitele pannu tai vuoka ensin tai käytä leivinpaperia.

Anna bostonpullan kohota. Voitele se munalla ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes pullan pinta on ruskistunut kauniisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.