Olutkakku

  • 250 g voita
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 250 g kuivattuja luumuja
  • 4 dl keltaisia rusinoita
  • 1 dl korintteja
  • 4 dl stouttia tai muuta vahvaa olutta
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • ripaus raastettua muskottipähkinää

 

Tämä kakku on parasta muutaman viikon säilytyksen jälkeen.

Pilko luumut neljään osaan. Laita luumut, rusinat ja korintit laakeaan astiaan ja kaada hedelmien päälle 2 dl stouttia. Anna hedelmien pehmetä oluessa tunnin, pari.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhoihin mausteet ja leivinjauhe.

Lisää voi–munavaahtoon liotetut hedelmät liemineen. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää 1 dl stouttia taikinaan. Loppu desi jää kakun kostuttamiseen.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

Laita taikina vuokaan ja paista sitä 150 asteessa reilu kolme tuntia.

Kokeile kypsyyttä tikulla. Paiston loppupuolella kakun pinnalle voi laittaa leivinpaperin palamista ehkäisemään.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja kostuta se lopulla oluella.

Kumoa kakku varovasti ja kääri se huolellisesti säilöön joulua varten. Kakun voi pakastaa, mutta se säilyy kylmässäkin jouluun asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.