Omena-filorullat

0,5 pkt filotaikinaa

voisulaa

4 kirpeää omenaa

2 rkl voita

3 rkl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

0,5 tl kanelia

0,5 sitruunan mehu

(2 rkl calvadosta)

 

Kuori, poista siemenkota ja lohko omenat melko ohuiksi paloiksi. Purista sitruunanmehua lohkojen pintaan.

Kuullota omenalohkoja voissa kattilassa. Lisää mausteet (ja calvados). Kypsennä niin, että hieman pehmenevät.

Leikkaa filotaikinasta terävällä veitsellä 10x25 cm:n paloja, voitele jokainen pala toiselta puolelta voisulalla ja aseta kaksi palaa päällekkäin.

Laita kaksikerroksisen taikinalevyn päälle ruokalusikallinen jäähtynyttä täytettä ja rullaa kiinni kaalikääryleen tavoin. Siirrä pellille leivinpaperin päälle.

Voitele voisulalla ja paista 200 asteessa kauniin kullanruskeaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.