Omena-sipulichutney

noin 500 g sipulia

oliiviöljyä

1 tuore, mieto chili

hiukan tuoretta rosmariinia

1 laakerinlehti

500 g omenoita

2 dl rusinoita,

mielellään vaaleita

1 rkl murskattuja korianterin siemeniä

4 dl tummaa sokeria

2 dl punaviinietikkaa

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, muussa tapauksessa kuori ja poista siemenkodat. Lohko omena. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulia. Lisää sekaan chiliviipaleet, rosmariinia ja laakerinlehti. Anna sipulin muhia 15 minuuttia, mutta älä ruskista.

Lisää muut ainekset ja keitä chutneyta tunnin verran välillä hämmentäen. Laita valmis chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilö kylmään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.