Omena-sipulichutney

noin 500 g sipulia

oliiviöljyä

1 tuore, mieto chili

hiukan tuoretta rosmariinia

1 laakerinlehti

500 g omenoita

2 dl rusinoita,

mielellään vaaleita

1 rkl murskattuja korianterin siemeniä

4 dl tummaa sokeria

2 dl punaviinietikkaa

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria, muussa tapauksessa kuori ja poista siemenkodat. Lohko omena. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulia. Lisää sekaan chiliviipaleet, rosmariinia ja laakerinlehti. Anna sipulin muhia 15 minuuttia, mutta älä ruskista.

Lisää muut ainekset ja keitä chutneyta tunnin verran välillä hämmentäen. Laita valmis chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilö kylmään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.