Omenalevite

1 kilo siivottuja ja paloiteltuja omenoita

2 dl vettä

700 g sokeria

3 sitruunan kuori raastettuna

3 sitruunan mehu

35 g voita

(1/2 tl inkivääriä, ripaus muskottipähkinää)

6 munankeltuaista

Pese omenat, poista niistä siemenkodat ja paloittele omenat sopivin kokoisiksi paloiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria.

Pese sitruunat harjalla ja pesuaineella ja huuhtele hyvin. Raasta kuori ja purista niistä mehu.

Mittaa kattilaan vesi ja omenanpalat, keitä ne miedolla lämmöllä kypsiksi. Soseuta kypsät omenalohkot sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Mukaan voi jäädä vähän kuorenpalasia.

Lisää kuuman soseen joukkoon sokeri, voi, mausteet, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna kiehuvaksi.

Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkatut keltuaiset. Kuumenna seos hiljalleen lähes kiehuvaksi, mutta älä anna sen kiehua.

Valmis sose on lämpimänä melko löysää, mutta jäähtyessään se paksunee.

Laita levite puhtaisiin kuumiin tölkkeihin ja säilytä kylmässä. Levite sopii esimerkiksi täytekakun tai kääretortun täytteeksi tai paahtoleivälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.