Omenapiirakka

400 g murotaikinaa

 

Täyte:

vajaa 1 kg kotimaisia omenoita

2 rkl voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl sitruunamehua

kanelia

(2 rkl calvadosta)

Pinnalle: kanelia, sokeria

Voiteluun: kananmuna

 

Poista omenoista siemenkodat, paloittele omenat.

Kuumenna kasarissa voi. Lisää omenat, sokeri, hunaja ja calvados. Pyörittele hetki omenoita pannulla, jotta ne hieman pehmenevät.

Lisää omenoiden joukkoon kaneli ja siirrä omenat hetkeksi syvään piirasvuokaan jäähtymään.

Kauli sillä aikaa murotaikina vuoan peittäväksi kanneksi.

Voitele vuoan reunat kananmunalla, jotta kansi tarttuu tiiviisti kiinni.

Peitä omenoilla täytetty vuoka murotaikinalevyllä ja painele reunat huolella kiinni. Siisti reunat.

Pistele taikinaan haarukalla pieniä ilmareikiä ja voitele kananmunalla sekä koristele sokerilla ja kanelilla.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 180 asteessa noin 30–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.