Pakkaselle kampoihin ja talvipiknikille – katso ohjeet herkkueväisiin

Nyt hyödynnetään joulun ajalta tähteeksi jääneet juustot, suklaat ja karamellit piknikeväiden teossa ja lähdetään ulos nauttimaan herkuista!

Kata pöytä pihalle tai pakkaa eväät reppuun ja lähde retkelle. Siltä varalta, että sakea lumisade sattuu piknikin ajaksi, ota ylimääräinen liina kattauksen päälle laitettavaksi.

Sujauta syötävät pieniin paperipusseihin tai hyödynnä lahjapaperia tai edellispäivän sanomalehteä. Jos käytät muuta kuin elintarvikkeelle suunniteltua pakkausmateriaalia, kääräise eväät ensin yhteen kertaan voipaperiin.

Eväiden koossa pysymistä ja syömistä helpottaa se, että tarjottavat on keihästetty tikkuihin.

Näistä tarjoiluista erityisesti aikuiseen makuun sopivat mausteiset tortillarullat, kun taas lapsia hemmotellaan minitoasteilla.

Joululta jääneet suklaat ja pähkinät käytetään rocky roadin tekemiseen. Toinen vastustamaton herkku syntyy persimoneista, jotka saavat Omarin ja suklaan makuisen kuorrutteen.

Ulkoilujuomisen klassikko, kuuma kaakao, saa seurakseen lumiukon ja kaikki herkut.

Chorizorullat

(28kpl)

Tahna:

150 g crème fraichea
1 pieni punasipuli hienonnettuna
80 g sinihomejuustoa (jos käytät Auraa, puolet kolmiosta) murennettuna
viisi rouhaisua pippuria myllystä
4 isoa tortillalettua
8 jääsalaatinlehteä
12 siivua ohutta chorizoa

Lisäksi: coctailtikkuja

1. Sekoita crème fraicheen hienonnettu sipuli, murennettu sinihomejuusto ja mausta pippurilla.

2. Jaa täyte neljälle tortillaletulle ja lisää päälle salaatinlehdet ja chortzomakkarasiivut.

3. Pyöritä tiukiksi rulliksi.

4. Leikkaa paloiksi ja pujota coctailtikkuihin.

Avokadorullat

(28kpl)

Tahna:

1 kypsä tai hieman ylikypsä avokado
4 rkl fetajuustoa mausteöljyssä + 4 rkl öljyä samasta pakkauksesta
3 valkosipulinkynttä raastettuina
200 g valkosipulin makuista tuorejuustoa
4 isoa tortillalettua
8 ruukkusalaatinlehteä

Lisäksi: cocktailtikkuja

1. Muussaa avokado haarukalla tai aja tahnaksi tehosekoittimessa. Muussaa myös feta öljyineen.

2. Sekoita tuorejuustoon avokado, muussattu feta sekä raastettu valkosipuli.

3. Jaa täyte neljän tortillaletun pinnalle ja lisää päälle salaatinlehdet. Pyöritä tiukiksi rulliksi. Leikkaa paloiksi ja pujota cocktailtikkuihin.

Vinkki! Maidottoman version saat tuplaamalla avokadon määrän ja jättämällä juuston pois.

Toastit

(noin 20 kpl)

8 luumutomaattia
100 g kinkkua
100 g mitä tahansa juustoraastetta
200 g ruohosipulin makuista tuorejuustoa
1 pkt paahtoleipiä (pakkauksessa noin 300g)

1. Pilko tomaatit ja kinkku mahdollisimman pieneksi silpuksi.

2. Sekoita yhteen juustoraasteen ja tuorejuuston kanssa.

3. Levitä reilu kerros paahtoleivälle ja laita toinen leipä kanneksi. Leikkaa vinosti kahtia.

Rocky road

 

(puolikas uunipellillinen)

200 g pähkinäsuklaata
100 g valkosuklaata
kourallinen chilikuorrutteisia pähkinöitä
kourallinen mulperimarjoja
kourallinen minivaahtokarkkeja

1. Sulata suklaat omissa kulhoissaan joko käyttämällä vesihaudetta tai mikroaaltouunia.

2. Levitä pähkinäsuklaa leivinpaperin päälle.

3. Levitä valkosuklaa raidoiksi lusikasta valuttamalla.

4. Ripottele pinnalle pähkinät, marjat ja vaahtokarkit.

Anna jähmettyä. Nopeuttaaksesi jähmettymistä voit käyttää pakastinta.

Vinkki! Halutessasi voit maustaa pohjalla olevaa suklaata chilillä, kardemummalla tai kanelilla.

Omar-persimonit

 

(neljälle)

4 kpl kypsiä persimoneja
200 g Omar-makeisia
0,5 dl kuohukermaa
30 g tummaa suklaata
kourallinen cashewpähkinöitä

Lisäksi: jäätelötikkuja

1. Pese persimonit ja poista niistä kannat. Murskaa cashewpähkinät.

2. Työnnä kannan kohdalta jäätelötikku mahdollisimman syvälle persimoniin.

3. Keitä kuohukerma ja Omar-makeiset keskenään. Sekoita, kunnes Omarit ovat sulaneet kermaan.

4. Nosta persimonit leivinpaperin tai ritilän päälle. Kaada keitos persimonien päälle ja pyörittele persimoneja aluksi seoksessa. Valuta sitten pinnalle tummaa suklaata raidoiksi ja ripottele päälle pähkinämurskaa. Anna jähmettyä.

5. Jähmettymistä voi nopeuttaa käyttämällä kuorrutettua persimonia pakastimessa.

Kaakao

 

2 dl maitoa per henkilö
2–3 tl kaakaojauhetta
kuumaa kaakaota
kermavaahtoa
suklaakastiketta
minivaahtokarkkeja
strösseleitä

1. Kuumenna maito ja sekoita kaakaojauhe.

2. Koristele kuuma kaakao kermavaahdolla, suklaakastikkeella, minivaahtokarkeilla ja strösseleillä. Rakenna vielä vaahtokarkkilumiukko koko komeuden kruunuksi. Ks. ohje alla.

Lumiukot

cocktailtikku
vaahtokarkkeja
suolatikku
pieni pala porkkanaa tai oranssia karamellia
tummaa suklaata

1. Pujota vaahtokarkit cocktailtikkuihin.

2. Tee suolatikuista kädet ja aseta paikoilleen. Nenän voit kovertaa veitsellä porkkanasta tai tehdä sen oranssista karamellista.

3. Sulatetusta suklaasta saat tehtyä silmät, suun ja napit esimerkiksi cocktailtikun kärkeä apuna käyttäen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .