Paraisten piparkakut

  • 200 g siirappia
  • 400 g sokeria
  • 500 g voita
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl neilikkaa
  • 1 1/2 tl inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 3 munaa
  • 5 tl soodaa
  • 1,1 kg vehnäjauhoja

 

Siirappi, sokeri ja voi kiehautetaan, jäähdytetään ja vatkataan vaahdoksi.

Lisätään muuta aineet, munat yksitellen vatkaten. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää seos taikinapohjaan.

Anna taikinan seistä kylmässä seuraavaan päivään. Kaaviloi taikina ja leivo pipareiksi. Paista piparkakut 200 asteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.