Parsa-parmesaanisalaatti

nippu vihreää parsaa, noin 500 g

1 ruukku jää- tai friseesalaattia

1-2 ruukkua rucolaa

noin 150 g parmesaania ohuina lastuina

basilikan lehtiä

oliiviöljyä

valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikka

sormisuolaa

mustapippuria myllystä

Keitä parsat ohjeen mukaan rapsakoiksi, al dente. Leikkaa jäähtyneet parsat reiluiksi paloiksi. Revi salaatin- ja rucolanlehdet vadille. Lisää niiden päälle parsapalat, parmesaanilastut ja basilikan lehdet.

Pirskota salaatin pinnalle oliiviöljyä, viinietikkaa, jauha pippuria ja ripottele suolarakeita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – myös siihen sopii täyte, katso reseptit isänpäiväksi

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Saako lapselle syöttää kylmiä nakkeja? Rentoa ruokasuhdetta painottavan someyhteisön perustanut Hanna Gullichsen: "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään syötiin vähän huonommin"

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

Älä hylkää vanhaa suosikkia! Perunasta syntyy yhtä lailla pääruoka kuin lisukkeet – katso pierogien, dauphinoise-pottujen ja perunapannukakkujen reseptit

Tuttu tilanne: tomaatti kuumenee muuta ruokaa enemmän – miksi niin käy?

Olutkin on alun perin säilönnän tulos – paras vilja säilyi juotavassa muodossa

Kolumni: Vegaanihaaste takana – mutta söinkö oikeasti enemmän teollista ruokaa kuin ennen?

Tiedätkö kahvisi alkuperän, tunnetko merkinnät? Kahvipaketti paljastaa paljon viljelyoloista ja voittojen jaosta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.