Pensasmustikka-juustotorttu

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Täyte:
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
4 keltuaista
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunamehua
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl pensasmustikoita

Pinnalle:
250 g pensasmustikoita
tomusokeria
(tuoretta minttua)

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.

Valmista ensin pohja. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste. Lisää vehnäjauhot. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään puoleksi tunniksi.

Paista pohjaa 175 asteessa puoli tuntia, jäähdytä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston sekaan keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja -mehu ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, ja lisää valkuaisvaahto keltuaisseokseen.

Kumoa täyte puoliksi paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle ennen uuniin laittoa pari ruokalusikallista pensasmustikoita.

Paista kakkua 150 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua – kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Tarjoiluvaiheessa kumoa kakun päälle pensasmustikat ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.