Pensasmustikka-juustotorttu

Pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta

Täyte:
400 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
4 keltuaista
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl sitruunamehua
4 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl pensasmustikoita

Pinnalle:
250 g pensasmustikoita
tomusokeria
(tuoretta minttua)

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla pohjalta ja reunoilta.

Valmista ensin pohja. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste. Lisää vehnäjauhot. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja laita vuoka kylmään puoleksi tunniksi.

Paista pohjaa 175 asteessa puoli tuntia, jäähdytä. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Valmista täyte. Sekoita tuorejuuston sekaan keltuaiset, sitruunankuoriraaste ja -mehu ja vehnäjauhot. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi, ja lisää valkuaisvaahto keltuaisseokseen.

Kumoa täyte puoliksi paistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle ennen uuniin laittoa pari ruokalusikallista pensasmustikoita.

Paista kakkua 150 asteessa tunti. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua – kakun voi valmistaa jo edellisenä päivänä.

Tarjoiluvaiheessa kumoa kakun päälle pensasmustikat ja ripottele pinnalle tomusokeria.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.