Perinteiset suolasienet

1 kg kiehautettuja rouskuja

100–150 grammaa merisuolaa

 

Suolattavaksi sopivat parhaiten rouskut.

Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Keitä rouskuja 5–10 minuuttia väljässä vedessä ja huuhdo hyvin. Valuta ja painele sienistä liika vesi pois.

Laita karkeaa merisuolaa lasi-, posliini tai muovipurkkiin pohjimmaiseksi. Lisää kerroksittain suolaa ja sieniä, ja painele kerrokset tiiviiksi. Lisää päällimmäiseksi suolaa.

Tarkista seuraavana päivänä, onko suolavettä irronnut tarpeeksi. Jos sienet eivät ole nesteen peitossa, ne homehtuvat. Lisää sienten päälle kymmenprosenttista suolaliuosta. (Kuumenna 1 l vettä, lisää 1–1,5 dl suolaa, jäähdytä).

Laita päälle paino, jotta sienet pysyisivät suolaliemen alla. Tähän käy muovipussi, jossa on pieniä kiviä.

Purkin ei tarvitse heti tulla täyteen sieniä, voit lisätä niitä myöhemmin. Kun lisäät tai otat purkista sieniä, tarkista, että kaikki jäävät nesteen alle.

Säilytä suolasienet mahdollisimman kylmässä.

Ottaessasi suolasieniä käyttöön, liota niitä kylmässä vedessä tai kiehauta sieniä viitisen minuuttia ja huuhtele.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sieni-kasvissalaatti

Uusimmat

Ruoka

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.