Perinteiset suolasienet

1 kg kiehautettuja rouskuja

100–150 grammaa merisuolaa

 

Suolattavaksi sopivat parhaiten rouskut.

Puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Keitä rouskuja 5–10 minuuttia väljässä vedessä ja huuhdo hyvin. Valuta ja painele sienistä liika vesi pois.

Laita karkeaa merisuolaa lasi-, posliini tai muovipurkkiin pohjimmaiseksi. Lisää kerroksittain suolaa ja sieniä, ja painele kerrokset tiiviiksi. Lisää päällimmäiseksi suolaa.

Tarkista seuraavana päivänä, onko suolavettä irronnut tarpeeksi. Jos sienet eivät ole nesteen peitossa, ne homehtuvat. Lisää sienten päälle kymmenprosenttista suolaliuosta. (Kuumenna 1 l vettä, lisää 1–1,5 dl suolaa, jäähdytä).

Laita päälle paino, jotta sienet pysyisivät suolaliemen alla. Tähän käy muovipussi, jossa on pieniä kiviä.

Purkin ei tarvitse heti tulla täyteen sieniä, voit lisätä niitä myöhemmin. Kun lisäät tai otat purkista sieniä, tarkista, että kaikki jäävät nesteen alle.

Säilytä suolasienet mahdollisimman kylmässä.

Ottaessasi suolasieniä käyttöön, liota niitä kylmässä vedessä tai kiehauta sieniä viitisen minuuttia ja huuhtele.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sieni-kasvissalaatti