Pinot Noir + punajuuri = 1+1 =3

Matua Marlborough Pinot Noir 2014

Punajuuren täyteläiseen ja hieman makeaan makuun sopii parhaiten hedelmäinen, nuori punaviini kuten uuden maailman pinot noir. Matua on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista Uuden-Seelannin viinibrändeistä. Sen tarina alkoi jo 1960-luvulla, ja 1970-luvulla tila tuotti myös maan ensimmäiset sauvignon blancit. Viiniä on kypsytetty kuusi kuukautta ranskalaisessa tammessa. Tammikypsytyksen tuoma kevyt mausteisuus täydentää hedelmäisiä aromeja. Punasävytteisestä aromimaailmasta voi löytää muun muassa kirsikkaa ja metsämansikkaa. Kevyehkö, hillomaisen hedelmäinen maku on pyöreä ja helposti lähestyttävä. Jälkimaku on raikas, pehmeän tanniininen, yrttinen. Punajuuriruokien ohella syksyiset sorsaruuat ovat kokeilemisen arvoisia viinin kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.