Piparkakkutaikina mökkiin

  • 200 g margariinia
  • 5 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl soodaa
  • 1,3 l (noin 850 g ) vehnäjauhoja

 

1. Sulata rasva ja lisää sekaan sokeri, siirappi ja vesi.

2. Sekoita jauhojen joukkoon mausteet ja sooda.

3. Lisää seos taikinaan. Taikinan tulee olla kovaa, jotta sitä on helppo leipoa ja jotta valmiit tuotteet kestävät piparkakkutalossa tai kuorrutettavissa hahmoissa.

4. Anna taikinan tekeytyä ja kovettua kylmässä yli yön. Kaulitse työpöydällä ja leivo mieleisiksi hahmoiksi tai piparkakkutaloksi.

Tomusokerikuorrutus

  • 1 valkuainen
  • noin 3 dl tomusokeria
  • muutama tippaa sitruunamehua

 

1. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää tomusokeria niin paljon, että saat sopivan paksun tahnan. Valkuaisen koosta riippuu paljonko todellisuudessa sokeria uppoaa vaahtoon, sitä voi mennä enemmänkin. Mausta sitruunalla.

2. Jos et käytä heti, peitä astia kelmulla kuivumisen ehkäisemiseksi.

3. Laita kuorrutuspussi alassuin lasiin, jossa on märkää talouspaperia pohjalla. Näin se ei kuivu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.