Piparkakkutaikina mökkiin

  • 200 g margariinia
  • 5 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl inkivääriä
  • 2 tl neilikkaa
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl soodaa
  • 1,3 l (noin 850 g ) vehnäjauhoja

 

1. Sulata rasva ja lisää sekaan sokeri, siirappi ja vesi.

2. Sekoita jauhojen joukkoon mausteet ja sooda.

3. Lisää seos taikinaan. Taikinan tulee olla kovaa, jotta sitä on helppo leipoa ja jotta valmiit tuotteet kestävät piparkakkutalossa tai kuorrutettavissa hahmoissa.

4. Anna taikinan tekeytyä ja kovettua kylmässä yli yön. Kaulitse työpöydällä ja leivo mieleisiksi hahmoiksi tai piparkakkutaloksi.

Tomusokerikuorrutus

  • 1 valkuainen
  • noin 3 dl tomusokeria
  • muutama tippaa sitruunamehua

 

1. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää tomusokeria niin paljon, että saat sopivan paksun tahnan. Valkuaisen koosta riippuu paljonko todellisuudessa sokeria uppoaa vaahtoon, sitä voi mennä enemmänkin. Mausta sitruunalla.

2. Jos et käytä heti, peitä astia kelmulla kuivumisen ehkäisemiseksi.

3. Laita kuorrutuspussi alassuin lasiin, jossa on märkää talouspaperia pohjalla. Näin se ei kuivu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.