Porkkanaterriini

  • 500 g porkkanoita
  • ripaus muskottipähkinää
  • Peukalonpään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl ranskankermaa
  • 5 munaa

 

Kuori porkkanat ja leikkaa pienemmiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta ja soseuta.

Mausta sose muskottipähkinällä ja hienoksi raastetulla inkiväärillä. Sekoita joukkoon mausteet, ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat.

Kaada sose voideltuun ja jauhotettuun uunivuokaan. Peitä vuoka foliolla, kypsennä vesihauteessa 200 asteessa noin tunti tai kunnes terriini on hyytynyt.

Anna jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista. Tarjoa kylmänä tai lämmitettynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Kommentti: Onko lautasellasi nakkipyramidi? Oletko sinä sattumien siivilöijä?

Kolme kertaa kalakeitto – kermainen, kirkas ja punainen, katso reseptit

Lounaskeiton on oltava niin tuhtia, että iltapäivällä ei tarvita karkkipussia – "Kauhan pitää seisoa kattilassa", soppamies Esa Blick sanoo

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.