Pullapohjainen omenapiirakka

pohja:

2,5 dl maitoa

pussi kuivahiivaa

1 dl sokeria

100 g rasvaa

ripaus suolaa

2 tl kardemummaa

noin 8 dl vehnäjauhoja

täyte:

omenasosetta tai -hilloa

omenaa siivuina

kanelia

hyytelösokeria

Valmista pullataikina perinteiseen tapaan, anna sen kohota hyvin. Leivo taikinasta pikkupullia ja anna niidenkin kohota. Paina juomalasilla pulliin kolot, voitele ne kevyesti omenasoseella tai -hillolla.

Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne kauniisti soseen päälle. Ripottele pinnalle hiukan kanelia. Voitele pullan reunat munalla.

Paista omenapullia 225 asteessa kunnes reunat ovat kauniin ruskeat. Jäähdytä pullat. Valmista hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan hyytelö, jota levitetään pullasudilla omenaviipaleiden päälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.