Punajuuriciabatta, punajuurileipä

kolme kappaletta

 

3 dl lämmintä vettä

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 raaka punajuuri

1 dl grahamjauhoja

0,25 dl öljyä

noin 5 dl vehnäjauhoja

 

Kuori kypsentämätön punajuuri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Sekoita hiiva grahamjauhojen sekaan ja lisää suola.

Lisää öljy ja punajuuriraaste. Lisää vehnäjauhoja, kunnes saat pehmeän ja joustavan taikinan, joka ei tartu käteen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin taikinapallo jauhojen kanssa pitkäksi patongiksi. Laita kaikki kolme leipää uunipellille. Painele kukin leipä nyrkillä littanaksi. Anna kohota vielä hetki.

Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja kumisee kopautettaessa.

 

Tarjoiluvinkki:

Anna ciabattan hieman jäähtyä ja leikkaa siitä pala. Halkaise pala ja voitele kevyesti levitteellä tai voilla.

Aseta leivälle tammenlehväsalaattia tai vuonankaalia. Leikkaa salaatin päälle vuohenjuustosta paksuja viipaleita sekä viipale pihvitomaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.