Punajuuriciabatta, punajuurileipä

kolme kappaletta

 

3 dl lämmintä vettä

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 raaka punajuuri

1 dl grahamjauhoja

0,25 dl öljyä

noin 5 dl vehnäjauhoja

 

Kuori kypsentämätön punajuuri ja raasta se hienoksi raasteeksi. Sekoita hiiva grahamjauhojen sekaan ja lisää suola.

Lisää öljy ja punajuuriraaste. Lisää vehnäjauhoja, kunnes saat pehmeän ja joustavan taikinan, joka ei tartu käteen. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kolmeen osaan. Pyöritä kukin taikinapallo jauhojen kanssa pitkäksi patongiksi. Laita kaikki kolme leipää uunipellille. Painele kukin leipä nyrkillä littanaksi. Anna kohota vielä hetki.

Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja kumisee kopautettaessa.

 

Tarjoiluvinkki:

Anna ciabattan hieman jäähtyä ja leikkaa siitä pala. Halkaise pala ja voitele kevyesti levitteellä tai voilla.

Aseta leivälle tammenlehväsalaattia tai vuonankaalia. Leikkaa salaatin päälle vuohenjuustosta paksuja viipaleita sekä viipale pihvitomaattia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.