Punajuurirelissi

500 g punajuuria

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

1 tuore chili

1 rkl sinapinsiemeniä

ruukullinen persiljaa

0,5 dl punaviinietikkaa

suolaa

mustapippuria

Harjaa punajuuret, kuivaa ne ja laita uunivuokaan. Pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Kypsennä punajuuria 225 asteessa noin 50 minuuttia. Jäähdytä ja kuori.

Leikkaa punajuuret kuutioiksi. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Sekoita punajuurten joukkoon silputtu persilja, sinapin siemenet ja chili ja lopuksi viinietikka. Sekoita hyvin.

Säilytä kylmässä. Tarjoa erilaisten ruokien lisäkkeenä, sopii muun muassa lohen kumppaniksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.