Punaviiniglögi

  • 1 pullo punaviiniä
  • 5 dl voimakasta makeaa mehua
  • 1 kanelitanko
  • kourallinen kokonaisia neilikoita
  • kourallinen kardemumman siemeniä
  • muutama kokonainen muskottikukka
  • pala kokonaista inkivääriä
  • (vaniljatanko)
  • sokeria maun mukaan

Laita mausteet mehuun jo monta tuntia aiemmin antamaan makua. Kuumenna höyryävän kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Siivilöi mausteet pois ennen tarjoilua.

Glögin voi maustaa myös esimerkiksi sitruunan tai appelsiinin kuorella, maustepippureilla, muskottipähkinällä, pomeranssinkuorella tai aniksensiemenillä. Jos haluaa glögiin terästystä, käy siihen kirkas viina, rommi, punssi tai liköörit.

Tarjoa rusinoiden ja mantelien kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.