Punaviinisilli

1 silli
4 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi viipaleina
1 tähtianis
1 pieni punasipuli ohuina renkaina
liemi:
2 dl punaviiniä
1 rkl sokeria
0,5dl öljyä
Jos käytät rasvasilliä, liota silliä kylmässä vedessä pari, kolme tuntia ja fileoi kala. Leikkaa fileet nahattomiksi.

Leikkaa fileet 1,5 senttiä leveiksi haarukkapaloiksi. Lado ne tölkkiin yhdessä mausteiden ja punasipulirenkaiden kanssa.

Kiehauta punaviini ja sokeri kattilassa. Lisää öljy ja jäähdytä liemi. Kaada liemi sillipalojen päälle ja säilytä silliä kylmässä. Anna kalan tekeytyä pari, kolme päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Näillä vinkeillä nautit alkoholia kuin valtiojohtaja

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Katso suussasulavat reseptit: Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.