Punaviinisilli

1 silli
4 kokonaista neilikkaa
1 laakerinlehti
1 valkosipulin kynsi viipaleina
1 tähtianis
1 pieni punasipuli ohuina renkaina
liemi:
2 dl punaviiniä
1 rkl sokeria
0,5dl öljyä
Jos käytät rasvasilliä, liota silliä kylmässä vedessä pari, kolme tuntia ja fileoi kala. Leikkaa fileet nahattomiksi.

Leikkaa fileet 1,5 senttiä leveiksi haarukkapaloiksi. Lado ne tölkkiin yhdessä mausteiden ja punasipulirenkaiden kanssa.

Kiehauta punaviini ja sokeri kattilassa. Lisää öljy ja jäähdytä liemi. Kaada liemi sillipalojen päälle ja säilytä silliä kylmässä. Anna kalan tekeytyä pari, kolme päivää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.