Punaviinisilli

  • 400 g sokerisuolattua sillifilettä

Marinadi

  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kokonaisia neilikoita
  • 1 rkl kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 punasipulia
  • timjamia

Liota sillifileitä väljässä vedessä hetken aikaa. Valuta fileet ja leikkaa annospaloiksi.

Murskaa neilikoita ja valkopippuria vähän ja sekoita kaikki marinadin ainekset. Kaada astiaan sillipalojen päälle. Anna maustua vähintään vuorokausi kylmässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikko "Peltsi" Peltola syö poliittisesti ajankohtaista eläintä kahdesti viikossa, ja samalla Itämeri pelastuu – katso tästä maukkaat silakkareseptit

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti – tulevaisuuden ateria voi olla yksilölle räätälöity pullo ravintojuomaa – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Tässä on vuoden 2020 vihannes: nyt katetaan liikennevalojen värisiä paprikoita ruokapöytään

Paljonko kalaa tarvitaan joulupöytään? Pienien kalojen kohdalla voi miettiä painon sijaan kappalemäärää

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää kylmäsavulohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – jyväskyläläiset Jasmine, 25, ja Henna, 24, valmistavat niitä työkseen ja jakavat nyt parhaat vinkkinsä

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.