Rakuunakastike parsalle

5-6 kpl suolaista sardellifileitä tai 2 pientä anjovisfileetä

40 g öljyistä tonnikalaa

2 dl oliiviöljyä

2 rkl valkoviiniä

2 rkl silputtua rakuunaa

2 keitettyä kananmunaa

1/4 sitruunan mehu

suolaa

valkopippuria

Paloittele sardellit tai anjovikset, tonnikala, lisää öljy, viini, rakuuna ja aja tehosekoittimella sileäksi.

Puserra toisessa astiassa keltuaiset tahnaksi, lisää suolaa ja valuta öljy tipoittain voimakkaasti sekoittaen yhteen suuntaan. Lisää sitruunamehu ja pippuri myllystä. Aja tehosekoittimella sileäksi kastikkeeksi tarjolle.

Puserra valkuaiset raastinraudan läpi tarjoiluastiaan ja koristele sillä parsa-annokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Jyväskyläläisen Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Laita kalaa myös kesäpöytään – katso tästä herkullisen kesämenun reseptit

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii viljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund on harmissaan ketjuravintoloiden ylivallasta Suomessa: "Helmet alkavat olla harvassa"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.