Raparperi-vadelmapaistos

500 g raparperia

2 dl vadelmia

2 dl (ruoko)sokeria

hiukan raastettua appelsiinikuorta

1 rkl perunajauhoja

muruseos:

50 g voita

0,5 dl (ruoko)sokeria

2 dl vehnäjauhoja

Voitele neljä pientä annosuunivuokaa öljyllä kevyesti.

Leikkaa kulhoon raparperinvarret, mittaa vadelmat, sokeri, appelsiiniraaste ja perunajauho. Sekoita ainekset ja jaa ne uunivuokiin.

Valmista muruseos. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää vehnäjauhot. Sekoita muruiksi. Ripottele muruseos annosten päälle.

Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Nauti esimerkiksi turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.